Letcaniul numara peste 7000 de suflete

Datorită poziţie sale geografice favorabile dar şi a unei infrastructuri bune, comuna Leţcani a crescut. Recensământul efectuat în cursul anului 2011 a arătat o creştere a populaţiei cu un număr de 167 de persoane faţă de cifra ultimei statistici.

În urma acestui recensământ al populaţiei şi gospodăriilor efectuat în cursul anului precedent, în prezent comuna Leţcani are un număr de 7.033 locuitori, faţă de numărul populaţiei din anul 2011care ajungea la 6.866 de locuitori.

Creşterea aceasta se datorează şi faptului că Leţcani-ul se situează doar la câţiva kilometrii de inima Moldovei -oraşul Iaşi- prin permutări ale populaţiei. Din acest număr total de locuitori, comuna Leţcani deţine un număr de 2.219 gospodării. Din numărul acestor gospodării, cele mai multe se înregistrează chiar în Leţcani: 1.238, urmat de satul Cogeasca cu un număr de 552 gospodării.

Tot din numărul total al populaţiei Leţcani-ului putem vorbi de un procent de aproximativ 11% de persoane care sunt plecate din localitate pe o perioadă nedeterminată de timp. Aceste 816 persoane fiind plecate din motive diverse. În ceea ce priveşte suprafaţa de locuit pe cap de locuitor, populaţia comunei Leţcani deţine o medie mai mică în comparaţie cu media naţională de 21 metrii pătraţi, în Leţcani înregistrându-se o medie  de 17 metrii pătraţi.

Un alt aspect interesant privind această localitate ar reprezenta faptul că în comună există 7.087 camere de locuit. Statistic vorbind, fiecărui locuitor îi revine mai mult de o singură cameră de locuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *