Noi vestminte preotesti la parohia Letcani II

Duminica lăsatului sec de brânză pentru Postul Mare (a Izgonirii lui Adam din Rai) a fost una specială pentru credincioşii parohiei noastre, deoarece au avut bucuria să participe, după săvârşirea Sf. Liturghii,  la slujba de sfinţire a unor veşminte preoţeşti.

Noua parohie înfiinţată în anul 2011 nu trăieşte mereu asemenea momente speciale, căci vremurile sunt grele şi numărul donatorilor tot mai puţini, de aceea cu atât mai mare este mulţumirea pe care o aducem familiei PARASCĂL PETRU şi LUCIA, din satul Leţcani, care împreună cu copiii şi nepoţii au reuşit să adune ban cu ban şi să doneze acest rând de veşminte preoţeşti la biserica nouă din sat, aducând în sufletul preotului şi parohienilor o rază de bucurie duhovnicească. Veşmintele sunt de culoare albă pentru sărbătoarea Învierii, dar au şi un al doilea stihar de culoare verde, special pentru perioada Penticostarului.

Mulţumim lui Dumnezeu pentru multele daruri pe care le revarsă asupra noastră, iar familia donatoare a fost înscrisă în dipticele parohiei în rândul celor „care iubesc podoaba” „casei” lui Dumnezeu.

sursa: http://letcani2.iasi.mmb.ro/9481-noi-vesminte-preotesti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *