Zi de sarbatoare la Letcani cu ocazia Sf. Dimitrie cel nou si al hramului Bisericii Rotunda [Foto/Video]

Sambata 27 octombrie a avut loc in satul Letcani hramul Bisericii Rotunda, fiind sarbatorit Sf. Dimitrie cel Nou – ocrotitorul lacasului de cult. Cu acest prilej autoritatile locale in frunte cu primarul Stelian Turcu au participat in prima parte a zilei la hramul bisericii Rotunda alaturi de alti zeci de enoriasi din comuna.

In partea a doua a zilei, primaria a celebrat ziua satului Letcani, sarbatorind totodata si sarbatoarea recoltei care incheie anul agricol. Pentru acest eveniment, primarul Stelian Turcu a amenajat in parcul central din Letcani mese cu mancare si bautura. Pentru a intretine atmosfera celor prezenti la sarbatoare au fost chemati artisti de muzica populara consacrati care au intretinut publicul.

Primarul Stelian Turcu s-a prins in hora cu localnicii din comuna si toti cei prezenti au putut pentru cateva ore sa uite de grijile zilnice si sa se bucure impreuna cu ocazia zilei satului Letcani si a hramului Sf. Dimitrie cel Nou.

La invitatia primarului Stelian Turcu la eveniment a luat parte si senatorul Varujan Vosganian, un lider al PNL Iasi care a adus fonduri guvernamentale in comuna atat in timpul mandatului de Ministru al Finantelor Publice 2008-2012, cat si in perioada 2012-2016. Senatorul liberal i-a asigurat pe locanicii din Letcani de tot sprijinul sau in demersurile pe care primarul Turcu le face pentru a atrage fonduri guvernamentale si europene pentru modernizarea comunei, ramanand in continuare „un prieten al letcanenilor”.

La randul sau, primarul Stelian Turcu a adus multumiri parlamentarului de Iasi care a sprijinit comunitatea de 7000 de suflete de la Letcani prin finantarea de investitii din fondurile guvernamentale. Mesajul primarului Turcu a fost acela de credinta, unitate si munca pe care o duc letcanenii pentru asigurarea unui trai decent.

Va invitam in continuare sa vizualizati inregistrarea video si galeria foto a evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *