Cea mai modernă creșă din Iași, la Lețcani (GALERIE FOTO/VIDEO)

În comuna Lețcani s-a inaugurat ieri cea mai modernă creșă din județul Iași, cu o capacitate de 30 de locuri pentru copii cu vârste cuprinse între 1 și 3 ani jumătate. Noua creșă adăpostește o bucătărie modern utilată, un cabinet medical dotat, grupuri sanitare, o sală de joacă, dormitoare, spălătorie și uscător. De asemenea, clădirea este dotată cu supraveghere video atât pe interior, cât și pe exterior.

“Suntem aici la centrul de zi pentru copii în comuna Lețcani care a primit finanțare în 2009 prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), în componența unui proiect integrat. Acest proiect a mai vizat și asfaltarea unui drum, canalizare, stație de epurare în Lețcani și dotări la Căminul Cultural. Totalul proiectului a fost de aproximativ 3 milioane de euro, însemnand 118 miliarde de lei. Creșa este cea mai modernă din județul Iași”, a precizat primarul comunei, Stelian Turcu.

La ceremonia de inaugurare au participat 7 preoți care au oficiat slujba de sfințire a locului. A fost prezent primarul și autoritățile locale, precum și Președintele Consiliului Județean Iași, Cristian Adomniței. Acesta a precizat că în viitorul apropiat, în Lețcani se vor începe lucrările pentru construcția unui parc industrial agricol, care își propune să ofere comunei Letcani si municipiului Iasi aproximativ 10.000 de locuri de muncă noi.

sursa bzi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *