Ziua Unirii Principatelor Romane, moment simbolic din istoria României, ne readuce aminte cat de importante sunt solidaritatea si unitatea unui popor

Ziua Unirii Principatelor Romane, moment simbolic din istoria României, ne readuce aminte cat de importante sunt solidaritatea si unitatea unui popor.
In 1859, la Iasi, o generatie de oameni politici vizionari realiza un pas important catre unirea tuturor privinciilor romanesti. Este unul dintre momentele cheie din istoria romanilor in care decidentii, oamenii politici au reusit sa treaca peste orice orgolii si sa puna dinatai interesul national. Pentru ca proiectele mari se sa infaptuiasca este nevoie de timp, munca si sacrificii. 


Am ajuns ca astazi sa avem o tara, nu doar un popor, datorita sacrificiului inaintasilor nostril, care prin geniu si diplomatie au facut posibil aceasta. 24 ianuarie 1859 este pentru Romania un punct de cotitura in care viziunea si reforma si-au dat mana pentru a lasa frau liber progresului. Unirea s-a putut realiza datorita geniului politic al lui Alexandru Ioan Cuza si Mihail Kogalniceanu care au facut primul pas inspre crearea Romaniei moderne, care i-a adus recunoastere si deminitare in fata celor state din Europa. 


Este de datoria noastra sa luptam pentru idealul inaintasilor nostril: o Romanie puternica, o Romanie moderna, o Romanie a romanilor pentru romani. Impreuna, urmarind un ideal maret vom putea sa obtinem reusita noastra ca natiune. Sa fim mai uniti si mai puternici pe zi ce trece!

La Multi Ani de ziua Principatelor Romane!
La Multi Ani romani! La Multi Ani Romania!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *